ABD'den PKK açıklaması

ABD'den PKK açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada PKK'nın hala ABD'nin 'terör listesinde' yer aldığı bildirildi ve "Amerika NATO müttefikimiz Türkiye ile ortaklığına yönelik güçlü taahhüdünü sürdürmektedir” ifadesi kullanıldı.

Amerika ve Türkiye arasında Suriye’de ABD destekli ve bünyesinde Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü YPG konusunda görüş ayrılığının sürdüğü bir dönemde ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Yazılı açıklamada Amerika’nın PKK’nın hala "yabancı terör örgütleri listesinde" olduğu belirtildi..

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında PKK’nın ilk kez 1997 yılında yabancı terör örgütü listesine alındığı belirtildi, “Dışişleri Bakanlığı PKK’nın Göç ve Uyruk Yasası’nın 219. Maddesi gereği Yabancı Terör Örgütleri (FTO) listesindeki yeri gözden geçirilmiş ve muhafaza edilmiştir” denildi.

Açıklamada “PKK’nın 20 yılı aşkın süre önce terör örgütleri listesine alındığından bu yana Amerika Türkiye ve diğer müttefiklerle PKK’dan gelen terör tehdidiyle mücadele için çalışmıştır. Avrupa ve diğer bölgelerde PKK’nın para toplama kaynaklarıyla mücadele dahil olmak üzere Amerika NATO müttefikimiz Türkiye ile ortaklığına yönelik güçlü taahhüdünü sürdürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın Amerikan kamuoyu ve uluslararası topluma PKK’nın terör örgütü olmaya devam ettiği konusunda bilgilendirme amacı taşıdığı belirtildi. “Yabancı terör örgütü statüsünün devamına ek olarak PKK aynı zamanda 2001 yılından bu yana 13224 sayılı kararname uyarınca da 'Özel olarak Küresel Terör Örgütü' listesinde de yer almaktadır” denildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.