YPG ABD'nin Suriye'de asker bırakma kararından memnun

YPG ABD'nin Suriye'de asker bırakma kararından memnun

YPG/PKK ABD’nin Suriye’den çıktıktan sonra bölgede 200 asker bırakma kararını memnuniyetle karşıladı.

Suriye’nin kuzeyinin büyük bölümünü kontrol eden YPG/PKK, ABD askerlerinin varlığının bölgeyi koruyacağını düşünüyor.

YPG'li üst düzey siyasi sorumlusu Abdülkerim Ömer yaptığı açıklamada, “Beyaz Saray’ın bu kararını olumlu değerlendiriyoruz. Bu karar; diğer Avrupa devletlerini, özellikle terörizm ile mücadeledeki uluslararası koalisyon ortaklarımızı bölgedeki güçlerini tutmak için cesaretlendirebilir.” dedi.

Ömer “Belirli sayıdaki Amerikan askerlerinin varlığı, önemli sayıdaki diğer koalisyon askerlerinin kalması ve hava koruması bölgede istikrarın sağlanması ve korunmasında rol oynayacak.” diye ekledi.

Türkiye için terör örgütü

Türkiye, ABD yönetiminin Kuzey Suriye’deki YPG ile yaptığı işbirliğinden oldukça rahatsız.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından daha önce yaptığı açıklamada “Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün kimliğini gizleyemez." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.