YPG IŞİD'in elindeki son bölge olan Bağuz'a saldırı başlattı

YPG IŞİD'in elindeki son bölge olan Bağuz'a saldırı başlattı

YPG'nin Suriye'de IŞİD'in elinde kalan son bölge olan Bağuz'a ABD'nin hava ve lojistik desteğiyle birlikte saldırı başlattığı bildirildi.

PKK'nın Suriye kolu YPG, Suriye'de IŞİD'in son kalesi Bağuz köyüne yönelik son saldırı başlatıldı.

Uzun süredir saldırıların sürdüğü Bağuz'a YPG bugün akşam saatlerinde son operasyonu başlattı. Saldırı YPG kuvvetleri tarafından yürütülürken, ABD Özel Kuvvetlerine mensup askerlerin de saldırıda yer aldıkları öğrenildi.

Sputnik'in haberine göre, YPG'li Demhat Serekaniye, bölgede IŞİD ile aralarında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, IŞİD'in çok yakında Suriye'de bitirileceğini söyledi.

YPG Basın Sorumlusu Mustafa Balli, sivil ve rehinelerin Bagoz'dan çıkartılmasının ardından operasyonun başladığını öne sürdü. Bölgede devam eden saldırılarda yüzlerce sivil öldürülmüştü.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava ve lojistik desteğiyle operasyonu başlatan YPG güçleri, kısa sürede köyü almayı hedefliyor. Köyün IŞİD'in elinden alınmasıyla Suriye'de IŞİD'in elinde hiçbir bölge kalmamış olacak.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.