ABD: Suriye'yi bölme planımız yok

ABD: Suriye'yi bölme planımız yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Palladino, Suriye'yi bölme gibi bir planlarının olmadığını ve güvenli bölge için Türkiye ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Palladino, Suriye'yi bölme gibi bir planlarının olmadığını ve güvenli bölge için Türkiye ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi.

Palladino, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını ciddiye alıyoruz. Faaliyetlerimizde bunları hesaba katıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nda basın brifingi düzenleyerek gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Palladino, ABD’nin Suriye’den çekilme planının ne aşamada olduğuna yönelik bir soru üzerine, bu sürecin titiz ve koordineli biçimde yürütüleceğini vurguladı.

Palladino, şu anda çekilme konusunda herhangi bir takvim olmadığını söylerken, IŞİD’le mücadelede birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

“Asker çekme taktiksel bir değişim, misyonumuzda bir değişiklik yok” diyen Palladino, IŞİD’in bölgede ve dünya genelinde kalıcı yenilgiye uğratılması yönündeki kararlılıklarında hiçbir değişiklik olmadığını belirtti.

Palladino, Suriye’de olası güvenli bölge kurma planları konusundaki bir soruyu yanıtlarken de, “Bu konuda Türkiye’yle aktif temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu da ABD güçlerinin emniyetli biçimde çekilmesi ve Suriye’nin kuzeydoğusunun istikrarını temin çabalarımızın bir parçası” diye konuştu.

ABD Dışişleri sözcü yardımcısı şöyle devam etti: “Aynı zamanda Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını ciddiye alıyoruz. Faaliyetlerimizde bunları hesaba katıyoruz. Koordinasyon halindeyiz. Bu görüşmelerden somut detaylar paylaşamayız ama devam ediyorlar.”

Palladino bir başka soru üzerine, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini, Suriye’ye bölme gibi bir planın bulunmadığını kaydetti. Robert Palladino, “BM himayesi altında bir siyasi çözümü destekliyoruz ve bu böyle devam edecek” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.