YPG'den 'Suriye'de yabancı asker kalsın' talebi

YPG'den 'Suriye'de yabancı asker kalsın' talebi

ABD tarafından desteklenen YPG komutanı, yaklaşık bin ile bin 500 yabancı askerin bölgede kalmasını istediklerini açıkladı.

ABD tarafından desteklenen YPG komutanı, yaklaşık bin ile bin 500 yabancı askerin bölgede kalmasını istediklerini açıkladı. YPG'li komutan ABD’nin Suriye'den tamamen çekilmemesini umduklarını belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel ve kolisyon güçlerine bağlı komutanlarla görüştükten sonra gazetecilere konuşan YPG komutanı Mazlum Kobani, "Hava koruması, hava desteği ve bizimle eşgüdüm içinde çalışacak sahada bir gücün bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kobani, İngiliz ve Fransız askerlerinin kendilerini desteklemeye devam etse de, ABD güçlerinin de kalmasından yana olduklarını belirtti. Ayrıca komutan, Esed yönetimiyle işbirliği arayışında olmadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'li üst düzey bir komutan YPG'nin Esed rejimine yaklaşması halinde askeri yardımlarını kesmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

ABD'li komutan: Trump'ın çekilme talimatını uygulayacağız

Öte yandan görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulunan CENTCOM Komutanı General Joseph Votel de, "YPG'nin bizden yapmamızı istediği şeyleri tabii ki biliyoruz. Ancak şu anda böyle bir yol takip etmiyoruz." ifadesini kullandı.

ABD'nin Suriye'de asker bırakmasının söz konusu olup olmadığına yönelik bir soruya ise Votel, "Tartışma ABD askerlerinin burada kalıp kalmaması üzerine değil. Koalisyonun kuvvetlerinin ne yapabileceği potansiyeline baktık." dedi.

Votel, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın aralık ayında verdiği çekilme talimatını uyguladıklarını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.