Rusya'dan YPG'ye: Esed ile diyalog kurun

Rusya'dan YPG'ye: Esed ile diyalog kurun

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin 'YPG'nin Esed ile diyaloga başlaması gerektiğini' belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin Pazar günü yaptığı açıklamada, müttefikleri ABD ülkeden çekilmeye hazırlandığı için YPG/PKK'lıların Esed ile diyaloga başlaması gerektiğini söyledi. Verşinin "Şam ve Kürtler arasındaki bu diyaloğu destekliyoruz" diye konuştu.

"ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından en olacak?" diye soran Verşinin "Suriye'nin kuzeybatı bölümünde sahada yabancı birliklerin olmaması durumunda bence en iyi çözüm Kürtler ile Esed arasında bir diyaloğun başlaması" dedi. Verşinin "Kürtler Suriye nüfusunun bir parçası... Şam ve Kürtler arasındaki sorunları biliyoruz ancak bence diyalog ile bir çözüm sağlanabilir" şeklinde konuştu.

Suriye'deki ABD birliklerinin varlığı YPG güçlerinin kontrolündeki bölgeler ile Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları arasında bir çeşit sınır oluşturuyor. Bu nedenle ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen aralıkta ABD birliklerinin Suriye'den çekileceğini açıklaması YPG kanadında endişelere neden olmuştu.

Savunma Bakanı Hulusi Akar Pazar günü Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada; YPG'nin "terörist bir grup" olduğu ifadesini tekrarladı. Akar "Amerikalıların çekilmesi öncesinde de bunun ardından da bizim için esas olan sınırlarımızın ve halkımızın emniyeti ile güvenliği" dedi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.