ABD YPG'yi uyardı: Esed rejimi le yakınlaşırsanız ortaklığımız biter

ABD YPG'yi uyardı: Esed rejimi le yakınlaşırsanız ortaklığımız biter

ABD, Esed rejimi ile yakınlaşma arayışındaki YPG'ye uyarıda bulundu.

Beşar Esed, YPG'ye çağrıda bulunduktan sonra, ABD'li üst düzey bir komutan YPG'nin Şam yönetimine yaklaşması halinde askeri yardımlarını keseceklerini duyurdu.

Euronews'in haberine göre, ABD'den IŞİD Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Paul LaCamera, Amerikan yasaları gereğince, Rusya ve Esed yönetimiyle iş birliğine gitmesi halinde YPG ile olan ortak çalışmalarına son vereceklerini açıkladı.

YPG yeni ortaklıklar arayışında

YPG ise, ABD sonrasına hazırlanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki Amerikan askerlerini çekme kararıyla, koalisyon güçleri tarafından desteklenen YPG'nin Rusya ve Esed yönetimine yaklaşması gündeme gelmişti.

YPG, ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Türkiye'nin olası bir operasyonu karşısında sınırların korunması için Esed rejimiyle görüşmeyi talep etti. Ancak 2018 sonundan beri bir sonuç çıkmadı.

Pazar günü Beşar Esed doğrudan isim vermeyerek YPG'ye yaptığı çağrıda, "Sizi devletinizden başka kimse korumaz. Eğer ülkeyi savunmak için kendinizi hazırlamazsanız, onların (Türkiye'nin) kölesi olmaktan başka bir şey yapamazsınız. Amerikalılar sizi satacaktır. Suriye ordusundan başka kimse sizi koruyamaz" şeklinde konuşmuştu.

Geçen yıl iki taraf arasında yapılan kısa süreli görüşmelerden de bir sonuç çıkmamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.