Esed'den YPG'ye: Ülkeniz için savaşmazsanız Osmanlı'nın kölesi olacaksınız

Esed'den YPG'ye: Ülkeniz için savaşmazsanız Osmanlı'nın kölesi olacaksınız

Beşşar Esed, ABD'nin Suriye'den askerlerini çekme kararını hatırlatarak, YPG'ye seslendiği açıklamasında, "ABD çekildikten sonra size Türklerin saldırılarından korumayacak." dedi

Omurgasını Kürt silahlı gücü YPG'nin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri", IŞİD'e karşı harekâtta ABD'nin desteğiyle kara operasyonlarını düzenliyordu.

ABD'li generallerin 'Sahadaki en güvenilir ortağımız' diyerek nitelediği YPG, Türkiye tarafından 'terör örgütü' olarak kabul ediliyor ve Ankara yönetimi sınır güvenliğini sağlamak adına Suriye'nin kuzeyine kara harekâtı başlatmaya hazırlandığını vurguluyor.

Pazar günü televizyonlarda canlı yayınlanan bir konuşma yapan Beşşar Esed, Suriye Demokratik Güçleri'ne seslenirken, "Eğer ülkenizi koruyup direnmek üzere kendinizi hazırlamazsanız, Osmanlı'nın kölesi olmaktan başka bir şey elde edemeyeceksiniz" dedi.

Esad konuşmasında "Suriye'nin her bir karış toprağı özgürleştirilecek" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.