Esed'in danışmanından 'YPG'ye özerklik' açıklaması: "Ülke bölünür"

Esed'in danışmanından 'YPG'ye özerklik' açıklaması: "Ülke bölünür"

Suriye'de Esed rejiminin uzun yıllardır danışmanlığını yapan Buseyna Şaban, Kürtlere özerklik verilmesinin ileride ülkeyi bölebileceğini söyledi ve böyle bir yol izlemeyeceklerini belirtti.

Suriye'de Esed rejiminin uzun yıllardır başdanışmanlığını yapan Buseyna Şaban, "Kürtlere özerklik verilmesinin ileride ülkenin bölünmesine yol açacağını" söyledi. YPG'nin bir süredir rejimle yürüttüğü görüşmelerde özerklik talebi de masada.

BBC'nin haberine göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da her yıl düzenlenen Valdai Tartışma Kulübü toplantısı sırasında Reuters'a konuşan Buseyna Şaban, "Özerklik, Suriye'nin bölünmesi demek. Suriye'nin bölünmesine gidecek bir yolu izlememiz mümkün değil," dedi.

Şaban, "Kürtlerin, Suriye halkının çok değerli ve önemli bir parçası olduğunu" da ekledi.

YPG, Suriye'nin kuzeydoğusunda, ülkenin dörtte biri büyüklüğünde bir bölgeyi kontrol ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den askerlerini çekme kararının ardından Rusya ve onun desteklediği Esed rejimiyle görüşmelerini sıklaştıran YPG, sınırların rejim ordusu tarafından korunmasını istiyor ancak ele geçirdiği bölgelerde özerk yönetim talep ediyor.

Geçen ay Esed rejimi Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, "Kürtlerle yapılan görüşmeler konusunda iyimser olduğunu" söylemiş, "ülkenin her bir karış toprağını geri almak isteyen Şam'ın taviz vermesi için Kürtlerin mücadele etmesi gerektiğini" belirtmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.