ABD'den PKK övgüsü: Onlar olmasaydı başaramazdık

ABD'den PKK övgüsü: Onlar olmasaydı başaramazdık

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk Ordusunun Afrin'e yönelmesinin endişe verici olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "ABD ve koalisyon ortakların SDG ile işbirliği yapmaları, IŞİD ile mücadele ortaklığı. Bu mücadelede çok önemli ve etkin güçler. Onlar olmasaydı, örneğin Rakka'daki başarıyı elde edemezdik. Değerli ortaklar" diye konuştu.

Afrin'de yaşanan gelişmelerle birlikte PKK'nın Suriye'deki çatı örgütlenmesi Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'ye bağlı bazı güçlerin koalisyon ortakları ile olan işlerini bırakarak Afrin'e yönelmelerinin IŞİD ile savaştae dikkatleri dağıtacağını savunan Nauert, "Bu bizim için önemli bir kaygı kaynağı. General Votel, başka yetkililer, ben de bu konuda daha önce konuştuk. Biz her şeyden önce IŞİD'in yenildiğini görmek istiyoruz. Bunu yapmanın en iyi yolu da bu konuya odaklı kalmak" dedi.

'ABD'nin Afrin konusunda Ankara'ya baskı yapıp yapmayacağı' sorusunu yantlayan Nauert, Türkiye ve ABD arasında kurulan ortak çalışma grubunun Perşembe günü başkent Washington'da görüşmelere başladığını belirterek, 'Dışişleri Bakanı Tillerson'ın birkaç hafta önce mevkidaşı ile İstanbul'da yaptığı görüşmede erişilen anlaşmalar ele alınacak. Görüşmeler bugün ve yarın sürecek, daha yeni başlamış durumda. Çok açık ki Türklerle tartışmamız, konuşmamız gereken çok şey var. Önümüzde birçok sorun var. Bu konunun da bu görüşmelerde gündeme geleceğini düşünüyorum, bu bence sürpriz olmaz" diye yanıtladı.

Nauert, YPG, Suriye rejimi ile bir olup Türkiye'ye saldırırsa, sizin pozisyonunuz ne olur sorusuna da "İki hatta üç var sayıma dayanan bir soruya yanıt vermeyeceğim" karşılığını verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.