ABD'den PKK yöneticileri Karayılan, Bayık ve Kalkan için ödül

ABD'den PKK yöneticileri Karayılan, Bayık ve Kalkan için ödül

ABD PKK'nın liderleri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın kimlik veya yer tespitine karşılık para ödülü koyduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri, (ABD) PKK'nın önde gelen 3 isminin kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü vermeyi kararlaştırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı; Murat Karayılan için 5 milyon dolara, Cemil Bayık için 4 milyon dolara, Duran Kalkan için de 3 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıkladı.

Açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer'ın Ankara ziyareti sırasında yapıldı.

Matthew Palmer, "ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 'Rewards for Justice (Adalet için Ödül)' programının PKK terör örgütüne mensup üç üst düzey ismi hedef aldığını duyurmaktan mutluluk duymaktayım" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK’yı 1997 yılında Göçmenlik ve Uyruk Kanunu’nun 219. bölümü uyarınca "yabancı terör örgütü" olarak kabul etmişti.

Amerikan yönetimi de 2001 yılında PKK’yı, 13224 sayılı Başkanlık Kararnamesi uyarınca "Küresel Terör Unsurları" listesine almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.