PKK liderlerine ödül koyan ABD'ye Türkiye'den yanıt

PKK liderlerine ödül koyan ABD'ye Türkiye'den yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin PKK'nın üç üst düzey yetkilisinin yerini ihbar edene ödül vereceğini açıklaması üzerine konuştu.

ABD'nin PKK'nın üç üst düzey yetkilisinin yerini ihbar edene ödül vereceğini açıklaması üzerine konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, YPG'nin Suriye'deki eylemlerini gölgeleme girişimi olabileceğine dikkat çekti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Salı günü, PKK'nın üst düzey üç yöneticisinin yerini ihbar edecek ya da bu kişilerin bulunduğu konumun tespit edilmesini sağlayacak bilgi paylaşanlara para ödülü vereceğini duyurması sonrası Türkiye’den de konuya ilişkin açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bu gelişmeyi "geç kalınmış bir eylem" sözleriyle karşıladı.

Habertürk televizyon kanalındaki söyleşide konuşan Kalın, "Faydadan hali değil, bunu yapsınlar, biz bunu prensipte olumlu karşılarız" ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden Kalın, "Ama büyük fotoğrafın içerisinde bu tam neye tekabül edecek? Yani bu eğer YPG/PYD angajmanını perdelemek (amacıyla) yapılan bir şeyse zaten üç gün sonra asıl gerçek ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.