ABD'den Rusya'ya 'Kırım ilhakı' yaptırımı

ABD'den Rusya'ya 'Kırım ilhakı' yaptırımı

ABD 2 Ukrayna ve bir Rus vatandaşı ile birlikte Rusya ve Kırım'da dokuz kuruluşa yaptırım kararı aldıklarını duyurdu.

ABD Moskova’nın "Kırım’ı ilhakı ve insan hakları ihlalleri" sebebiyle 2 Ukrayna ve bir Rus vatandaşı ile birlikte bu iki ülkede dokuz kuruluşa yaptırım açıkladı.

Yaptırım kararı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile 30 Kasım'da G20 toplantısında bir araya gelmesinin öncesine rastlıyor.

Donald Trump bir önceki gün ise Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhakından eski ABD Başkanı Barack Obama'yı sorumlu tutmuştu. Trump, "Bunun olmasına izin veren Barack Obama'ydı" demişti.

ABD Hazine Bakanlığı yaptırım uygulanan kuruluşlardan birisinin Bank Rossiya ve Rus iş adamı Yuri Kovulchuk ile bağlantılı olduğunu bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Finansal İstihbarat Müsteşarı Sigal Mandelker yaptığı açıklamada Hazine Bakanlığı’nın Rusya’nın Kırım’ı işgal ve ilhakından menfaat sağlamaya çalışan Moskova destekli kuruluşları hedef almayı sürdüreceğini kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.