Rus ve Ukrayna savaş gemileri arasında sıcak temas

Rus ve Ukrayna savaş gemileri arasında sıcak temas

Rus savaş gemilerinin, Kırım açıklarında Azak Denizi'nde Rusya kara sularını ihlal ettiği iddiasıyla Ukrayna savaş gemilerine müdahale ettiği bildirildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) Kırım Sınır Birlikleri İdaresi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna Donanması'na ait 3 geminin Rusya'nın sınır çizgisini geçerek Kerç boğazı istikametinde ilerlediği öne sürüldü.

İdarenin basın dairesi üzerinden iddiasına göre, gemiler sabah saat 7.00'de Rus ulusal sularına girerek, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2 Deniz Hukuku Sözleşmesi'ni ihlal etti.

Mevcut uygulamaya göre gemilerin, Kerç liman kaptanının onayladığı grafiğe uygun olarak Kerç boğazında hareket etme ve demirleme hakkı bulunuyor. Ancak Kiev, gemilerin Kerç boğazından geçeceğine dair herhangi bir başvuruda bulunmadı.

FSB açıklamasında, "Rusya'nın Karadeniz'deki ulusal sularında Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne ait 3 geminin hareketleri sürüyor. FSB sınır idaresi, Ukrayna yönetiminin yaptığı bu provokasyona son verilmesi ve denizcilik güvenliğinin sağlanması için gereken tüm tedbirleri alıyor" denildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.