Ukrayna'dan Rusya'ya 'yaptırım' tehdidi

Ukrayna'dan Rusya'ya 'yaptırım' tehdidi

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde yapılacak olan seçimlerin Rusya'ya yönelik uluslararası yaptırımları ağırlaştıracağını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) ile Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde (DHC) yapılacak seçimlerin Rusya’ya karşı uygulanan uluslararası yaptırımları ağırlaştıracağını söyledi.

Klimkin, Twitter hesabından Donbass’ta yapılacak seçimleri Ukrayna’ya karşı işlenen bir suç olarak nitelendirerek “Elbette bu suçun bir cezası olacak, elbette, yaptırımlar şeklinde. Ortaklarımızla birlikte bunun üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Dışişleri Bakanı, Donbass sakinlerinden seçimlerde oy kullanmamalarını isteyerek, oyların ancak Kiev orada seçim düzenlediğinde önem arzedeceğini söyledi.

LHC ve DHC başkanlık ve milletvekilleri seçimlerinin 11 Kasım’da yapılması planlanıyor. Kiev seçim sonuçlarını tanımayacağını, AB ve ABD de seçimlerin meşru olmadığını belirtmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.