Rusya, Ukrayna Maslahatgüzarı'nı Dışişleri'ne çağırdı

Rusya, Ukrayna Maslahatgüzarı'nı Dışişleri'ne çağırdı

Rusya hükümeti, Ukrayna donanmasının ihlali ile birlikte Kerç Boğazı'nda yaşanan gerilim nedeniyle Ukrayna maslahatgüzarını Dışişleri'ne çağırdı.

Ukrayna gemilerinin Rus karasularına girmesi yüzünden Rusya'nın bölgeye savaş uçaklarını göndermesi raddesine kadar tırmanan gerilim nedeniyle Rusya'daki Ukrayna maslahatgüzarının Rus Dışişleri'ne davet edildiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rossiya 24 televizyonuna demecinde, Ukrayna'nın maslahatgüzarının Dışişleri'ne çağrılacağını söylemişti.

Rusya sözcüsü "Burada sadece hukukun (deniz hukuku) ihlal edilmesinden değil, planlı bir provokasyondan bahsediyoruz. Bu provokasyonun ve devamındaki provokatif eylemlerin hepsinin önceden planlandığını biliyoruz" konuyla ilgili değerlendirmesinde bulundu.

BM Güvenlik Konseyi toplanacak

Rusya'nın Kerç Boğazı'nı bir süre için gemi trafiğine kapatmasına neden olan gerilimin ardından BM Güvenlik Konseyi'nin TSİ 19.00'da Rusya'nın çağrısıyla toplanması bekleniyor.

Ukrayna Parlamentosu 'sıkıyönetimi' oylayacak

Ukrayna parlamentosu Verhovna Rada'da da Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun önerisi ile ülkede sıkıyönetim ilan edilmesi oylanacak. Sıkıyönetim ilan edilmesi halinde, Ukrayna'da Mart 2019'da düzenlenmesi planlanan devlet başkanlığı seçimleri ertelenebilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.