ABD'den salgınla boğuşan Rusya'ya solunum cihazı yardımı

ABD'den salgınla boğuşan Rusya'ya solunum cihazı yardımı

ABD Rusya’ya 200 adet solunum cihazı gönderiyor.

ABD Rusya’ya 200 adet solunum cihazı gönderiyor. Yapılan açıklamada solunum cihazlarının teslimatının bu hafta içinde başlayacağı bildirildi.

Rusya, şimdiye kadar 300 bine yakın vakayla ABD'nin ardından dünyada en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ikinci ülke durumunda.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in 7 Mayıs tarihinde Başkan Donald Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde salgınla mücadele konusunda destek istediği, Trump’ın da 200 solunum cihazı gönderme önerisinde bulunduğu belirtildi.

50 solunum cihazından oluşan ilk partinin Çarşamba yola çıkmaya hazır olacağı, geri kalan 150 cihazın da en kısa sürede hazırlanacağı kaydedildi.

Rusya da Nisan ayının başlarında ABD'ye yardım için solunum cihazı göndermişti. Ancak ABD'ye da gönderilen Aventa-M marka cihazların Moskova ve St. Petersburg’da iki hastanede yangına neden olması, bu cihazların kullanılması konusunda soru işaretlerine neden oldu.

Rusya, yangınların ardından, 1 Nisan’dan sonra üretilen Aventa-M marka solunum cihazlarının kullanımını durdurdu.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum