Rusya’da vaka sayısı 600 bine yaklaştı

Rusya’da vaka sayısı 600 bine yaklaştı

Koronavirüs vaka sayısı 600 bine yaklaşan Rusya, en fazla vakanın görüldüğü üçüncü ülke konumunda.

Rusya bugün ülkede son 24 saatte 7 bin 600 yeni koronavirüs vakası kaydedildiğini bildirdi. Böylece vaka sayısı 592 bin 280’e çıkan Rusya, en fazla vakanın görüldüğü üçüncü ülke oldu.

Rusya Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü tarafından yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 95 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ülkede koronavirüs yüzünden ölenlerin sayısı toplam 8 bin 206’ya ulaştı.

Rusya, ABD ve Brezilya’nın ardından en fazla vakanın görüldüğü ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Ancak Rusya'daki ölüm oranı vaka sayısına kıyasla İtalya, İspanya ve ABD ile karşılaştırıldığında daha düşük kalıyor. Fakat ülkede hayatını kaybeden sağlık personeli sayısı oldukça yüksek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve hükümet yetkilileri, Rusya'daki doktorlara kişisel koruyucu ekipman sağlamada sorunlar olduğunu kabul ederken Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) haberine göre birçok hastane salgının kaynağı haline geldi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.