ABD'den Sisi rejimine 170 milyon dolar askeri yardım

ABD'den Sisi rejimine 170 milyon dolar askeri yardım

ABD yönetimi Sisi rejimine yapılacak askeri yardımın bir kısmın kesme kararı aldı. Sebep ise Sisi rejiminin taahhütlerini tam olarak yerine getirmemesi.

Biden yönetimi, Mısır'ın siyasi mahkumlar konusunda ilerlemeler kaydettiğini öne sürerek yardımların büyük kısmının gerçekleşeceğine işaret etti.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken çarşamba günü yaptığı açıklamada, Mısır'ın yüzlerce siyasi mahkumu serbest bıraktığını bu sebeple anlaşma sürecinde gelişmeler elde ettiğini söyledi.

2022 yılında 500 siyasi mahkumun serbest bırakılması ve kanuni prosedürlerin iyileştirilmesi sonucunda Washington'un askeri yardım kapsamında Kahire yönetimine 170 milyon dolar destek sağlayacağı bildirildi.

Ancak Mısır'ın insan hakları konusunda verdiği taahhütleri henüz tam olarak yerine getirmemesi sebebiyle askeri yardımda 130 milyon dolarlık bir kesintiye gidilecek.

Geçtiğimiz yılda da aynı miktarda kesintiye gidilmişti.

Yeni açıklanan duyuruyla birlikte yardımların bir kısmının durdurulmasına karşılık insan hakları örgütleri, Sisi yönetimine yapılacak yardımların tamamen kesilmesini talep ediyor.

İnsan hakları örgütü ve yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Sisi rejimi işkence ve zorla kaybetme dahil birçok hak ihlaline karışmış durumda.

Mısır İnsan Hakları Ağı'nın son açıklamasında üç gün içerisinde 3 siyasi mahkumun tıbbi ihmalden öldüğü ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.