ABD'den sosyal medya şirketlerine 'İran' çağrısı: Hesaplarını askıya alın

ABD'den sosyal medya şirketlerine 'İran' çağrısı: Hesaplarını askıya alın

ABD Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformlarına, Tahran’ın internet bağlantılarını yeniden tesis edene kadar İranlı yöneticilerin hesaplarını askıya alması çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, protestoların yaşandığı İran’da İnternet erişimi tekrar sağlanana kadar İranlı yetkililerin hesaplarını askıya alması için sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve Instagram’a çağrıda bulundu.

Protesto gösterilerinin tam ortasında Tahran yetkilileri tarafından internet erişiminin neredeyse tamamen engellemesinin ardından, İranlılar, bir haftadan fazla bir süredir dünyadan kopmuş durumda.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Bloomberg’e verdiği röportajda, "Son derece iki yüzlü bir rejim. Kendileri sosyal medya hesaplarını kullanmaya devam ederken internete erişimi kesiyorlar" dedi.

Hook, "İnternet erişimi tekrar halka açılana kadar, İran Rejimi Lideri Ali Hamaney, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin hesaplarını askıya almaları için Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya şirketlerine çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Hook, "Rejim internete erişimi kesti çünkü ülkede yol açtığı ölümleri ve binlerce göstericiyi maruz bıraktığı trajedileri gizlemeye çalışıyor" dedi.

Protestolar, derin bir ekonomik krizin ortasında benzin fiyatlarındaki büyük artışın ardından 15 Kasım'da patlak verdi.

Protesto gösterilerine ilişkin videoların yayılmasını önlemenin bir yolu olarak görülen internet erişiminin kesilmesinin ardından İranlılar, dünyadan kopmuş oldu. Resmi rakamlara göre beş kişi öldü, Uluslararası Af Örgütü ise ölü sayısının 100’ün üzerinde olduğunu açıkladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.