Uluslararası Af Örgütü İran'daki gösterilerde ölü sayısını açıkladı

Uluslararası Af Örgütü İran'daki gösterilerde ölü sayısını açıkladı

Uluslararası Af Örgütü, İran’da ülke geneline yayılan protesto gösterilerinde, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 115 kişinin öldüğünü duyurdu.

İran’ın başkenti Tahran ve diğer büyük şehirlerde internete erişim engeli kaldırılırken, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İran’da geçtiğimiz hafta benzin zammı nedeniyle patlak veren protesto gösterilerinde, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 115 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

DPA’ya göre Amnesty tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, bu bilginin ‘güvenilir raporlara’ dayandığını belirtilerek, gerçek can kaybının çok daha yüksek olduğuna inandıkları ifade edildi. Ayrıca uluslar arası topluma olaylardan İranlı yetkilileri sorumlu tutma çağrısı da yapıldı.

Tahran, geçtiğimiz Cuma günü, protesto gösterilerinde 9 kişinin öldüğünü bildirdi. Ancak o zamandan beri başka açıklama yapılmadı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.