"Ciddi şekilde cezalandırılacaklar": Devrim Muhafızları göstericileri 'paralı asker' olarak tanımladı

"Ciddi şekilde cezalandırılacaklar": Devrim Muhafızları göstericileri 'paralı asker' olarak tanımladı

İran Devrim Muhafızları komutanı, yargıya çağrı yaparak benzin zammı protestolarına katılan 'paralı askerlere' sert cezalar verilmesini istedi.

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Amiral Ali Fadavi, akaryakıt fiyat artışlarına karşı patlak veren gösteriler sırasında gözaltına alınan protestocuları ‘paralı askerler’ olarak nitelendirerek, ciddi şekilde cezalandıracaklarını söyledi.

Fadavi, Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, “Yaptıkları vahşiliğe kesinlikle cevap vereceğiz. ABD ve diğerlerinin paralı askerleri olduklarını açıkça itiraf eden tüm ajan ve paralı askerleri gözaltına aldık” dedi. Amiral Ali Fadavi, yakalanan kişileri Tahran'ın bir terör örgütü olarak gördüğü Halkın Mücahidleri örgütü ile bağlantılı olmakla suçlayarak, “Hepsini gözaltına aldık. İnşallah yargı haklarında en ağır cezayı verecek” diye konuştu.

Besic Direniş Gücü Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Salar Abnuş ise, “Rejim ve devrime karşı bir dünya savaşı patlak verdi. Neyse ki, çocuk doğduğu anda öldü” yorumunda bulundu.

Fars haber ajansı ise karayolları kapatılan, bankalar ile karakollar ateşe verilen ve dükkanlar yağmalanan protestolar sırasında 190 protesto liderinin gözaltına alındığını duyurdu.

İranlı yetkililer 9 kişinin ölümünü doğrularken, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), 115 kişinin göstericinin öldürüldüğünü ve gerçek ölüm oranının 200 kadar yükselebileceğini bildirdi. İran, bu ölü sayısını ‘spekülasyon’ olarak nitelendirerek reddetti. Ancak bağımsız raporlar çok sayıda ölüm ve gözaltına işaret ediyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.