ABD'den Suriye-Irak sınırına yeni askeri üs

ABD'den Suriye-Irak sınırına yeni askeri üs

ABD Suriye-Irak sınırındaki Bağuz bölgesinde yeni bir askeri üs kurdu.

ABD, Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin IŞİD'den ele geçirdiği bölgelerde askeri üsler kurmaya devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde YPG'nin olduğu bölgelerde 25 askeri üssü olan ABD, üç ay önce IŞİD'den alınan Bağuz'da yeni bir askeri üs kurdu.

Sputnik'in haberine göre, ABD, Suriye'nin kuzeyinde daha önce YPG'nin elindeki Derik, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Ayn İsa, Münbiç, Rakka, Haseke ve Tel Abyad'da askeri üsler kurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, 'IŞİD’e karşı zafer' açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti.

ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ise 'IŞİD'e karşı mücadele' olarak gerekçelendiriyor. IŞİD’in bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen ABD’nin YPG’ye mühimmat sevkiyatı kafalarda soru işareti yaratıyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.