ABD'nin YPG'ye askeri desteği sürüyor

ABD'nin YPG'ye askeri desteği sürüyor

ABD, YPG/PKK'ya ağır silahlar ile zırhlı Hummer araçları gönderdi.

YPG'ye göre, ABD, YPG’nin içinde yer aldığı oluşumlara ağır silah ve zırhlı araç göndermeyi sürdürüyor.

Sputnik'in haberine göre konuyla ilgili konuşan isminin açıklanmasını istemeyen yetkili şunları söyledi:

“ABD, bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar ve pikap olarak tabir edilen araçlar gönderdi. Silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler ve diğer hafif silahlar var. Sevkiyat, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin kontrolündeki Semelka sınır kapısından yapıldı. Oradan da tırlarla Kobani ve Deyr er Zor bölgesine getirildi. Sevkiyatla elimize ulaşanlar, Suriye Demokratik Güçleri'nin merkezlerine dağıtıldı. ABD bize destek vermeye devam edecek. Ayrıca, silah ve lojistik desteğinin yanı sıra, kentlerin yeniden inşasına da yardımcı olma sözü verdiler. ABD Suriye'den çekilmeyecek. Çünkü çekilmenin hiçbir işareti yok. Suriye'de yeni üsler daha kuracak. Var olan üslerini ise genişletiyor."

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, “IŞİD’e karşı zafer” açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan ABD askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti.

ABD 'IŞİD’in bölgeden çıkarıldığı' açıklaması yanı sıra YPG'ye ‘IŞİD’e karşı mücadele’ verdiği gerekçesiyle mühimmat sevkiyatını sürdürüyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.