ABD'den Suriye'de YPG/PKK'ya eğitim

ABD'den Suriye'de YPG/PKK'ya eğitim

Suriye'de 'IŞİD'e karşı mücadele' adı altında faaliyet yürüyen ABD öncülüğündeki koalisyon, YPG'ye verdiği eğitime ilişkin bir video yayınladı.

Suriye'de 'IŞİD'e karşı mücadele' adı altında faaliyet yürüyen ABD öncülüğündeki Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekâtı (CJTFOIR), YPG/PKK'ya verdiği eğitimin görüntülerini yayınladı. 

Sputnik'in haberine göre, komutanlığın Twitter hesabından yayınlanan videoda şu ifadeler kullanıldı:

"Suriye Demokratik Kuvvetleri komando öğrencileri, Suriye'de 3 Ağustos 2019 tarihli eğitimleri sırasında bir odayı temizlediler. Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı, bir yaz eğitiminin bir parçası olarak Kentsel Arazi Askeri Operasyonlarında öğrencilere eğitim verdi."

Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın YPG ile ilgili tezlerini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Öte yandan, Türkiye ile ABD arasında devam eden 'güvenli bölge' görüşmelerinde ABD'nin YPG'ye destek vermeye devam etmesi de taraflar arasındaki tartışma konularından biri.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.