ABD'den Venezuela ordusuna 'darbe' çağrısı

ABD'den Venezuela ordusuna 'darbe' çağrısı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanları, şimdi Venezuela halkının yanında olma zamanıdır." ifadelerini kullanarak Venezuela ordusuna çağrıda bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanları, şimdi Venezuela halkının yanında olma zamanıdır." ifadelerini kullanarak Venezuela ordusuna çağrıda bulundu.

Venezuela'daki siyasi krizle ilgili Twitter üzerinden mesajlar paylaşan Bolton, şu ifadeleri kullandı: 

"Venezuela ordusunun yüksek rütbeli komutanları, şimdi Venezuela halkının yanında olma zamanıdır. Venezuela için anayasayı ve demokrasiyi korumak sizin hakkınız ve sorumluluğunuzdur."

Bolton ayrıca, bir diğer mesajında Venezuela ordu mensuplarına Juan Guaido'yu geçici başkan olarak tanıdığını açıklayan General Francisco Esteban Yanez'i takip etmeleri için çağrıda bulunarak, şu mesajı paylaştı:

"Bir başka Venezuela askeri yetkilisi daha ülkenini geçici devlet başkanını tanımış oldu. ABD, Venezuela ordu mensuplarına General Yanez'i takip etmeleri ve demokrasiyi savunan barışçıl protestocuları korumaları çağrısında bulunuyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.