Lima Grubu'ndan orduya çağrı: Guaido'yu tanıyın

Lima Grubu'ndan orduya çağrı: Guaido'yu tanıyın

Venezuela'daki krize çözüm bulma amacıyla kurulan Lima Grubu, Venezuela ordusundan kendisini geçici olarak devlet başkanı ilan eden Guaido'yu tanımasını istedi.

Venezuela'daki krize çözüm bulma amacıyla kurulan Lima Grubu, Venezuela ordusundan kendisini geçici olarak devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu tanımasını istedi.

Lima Grubu'nun Güney ve Orta Amerika'da bulunan 10 üyesi olan Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika, Guatemala, Honduras, Panama, Peru, Şili ve Kanada’nın temsilcileri Kanada'nın başkenti Ottawa’da bir araya gelerek Venezuela'daki gelişmeleri masaya yatırdı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada "Lima Grubu Venezuela Silahlı Kuvvetlerine Başkomutan sıfatı ile Geçici Devlet Başkanına bağlılığını bildirmesi çağrısında bulunuyor." ifadelerine yer verildi ve orduya insani yardım girişlerine engel olmaması için çağrıda bulunuldu.

Venezuela'daki krize barışçıl çözüm bulma' amacıyla oluşturulan Lima Grubu geçtiğimiz ay Venezuela'da 20 Mayıs'ta düzenlenen seçimleri yüzde 68 ile kazanan mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 10 Ocak'ta başlayacak yeni görevini tanımayacaklarını duyurmuştu.

Lima Grubu'nda yer alan Meksika ise Maduro'nun başkanlığını tanıdığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.