Guaido'dan Venezuela ordusuna suçlama

Guaido'dan Venezuela ordusuna suçlama

Kendisini Venezuela'nın geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, orduyu Kolombiya sınırında biriken insani yardımların Venezuela’ya girişini engellemekle suçladı.

40 ülke tarafından Devlet Başkanı olarak tanınan Juan Guaido, dün yaptığı açıklamada, “Rejim, ortada üstlenilmesi gereken sorumluluklar olduğunu anlamalı. Silahlı kuvvetlerdeki sayın yetkililer, bu bir insanlık suçu” dedi.  

"Askerler soykırım cellatları haline geliyor"

Guaido, söz konusu açıklamaları, Caracas’ın doğusunda yer alan bir kilisedeki Pazar ayini sırasında yaptı. Ülkesinin Parlamento Başkanlığı görevini de yürüten Guaido, “Askerler, genç göstericilere suikast gerçekleştirerek ve insani yardımların girişini engelleyerek soykırım cellatları ve sorumluları haline geliyor” dedi.

“Ordumuzun yapmak zorunda kaldıkları şey için üzgünüm” diyerek askeri liderlere hitap eden Guaido, “Biz ikilemi çözdük ve size şu emri verdik; İnsani yardımın girmesine izin verin” dedi.

Guaido, Venezuelalıları 21 Ocak’tan bugüne kadar devam eden protestolarda hayatını kaybeden yaklaşık 40 kişi için önümüzdeki Salı günü gerçekleştirilmesi planlanan ‘Gençlik Günü’ anma töreni ve Kolombiya’daki insani yardım malzemelerinin ülkeye girişini talep etmeye yönelik düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet etti.

ABD’den gelen tonlarca yiyecek ve ilaç, Kolombiya’daki iki ülkeyi birbirine bağlayan ve Venezuela’daki askeri kuvvetler tarafından kapatılan Tiantitas köprüsü yakınındaki Cucuta’daki ambarlarda birikmiş durumda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.