Guaido: 600 ordu mensubu Maduro'yu terk etti

Guaido: 600 ordu mensubu Maduro'yu terk etti

Venezuela ordusunda görevli olan yaklaşık 600 kişinin devlet başkanı Maduro'yu terk edip saf değiştirdiği öne sürüldü.

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun arkasındaki ordu desteği zayıflıyor. Son günlerde taraf değiştirerek kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun tarafına geçen asker sayısının 6 yüze ulaştığı açıklandı.

Paraguay'a resmi ziyarette bulunan Guaido ordudaki bu çözülmeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo ile birlikte düzenlediği basın toplantısında muhalif lider, yaşanan son gelişmeleri demokrasiye geçiş sürecinin "net bir yansıması" olarak değerlendirdi.

Venezuela Meclis Başkanlığı görevini yürüten Juan Guaido geçen sene gerçekleşen seçimleri hile yapılması nedeniyle Nicolas Maduro'nun kazandığını ileri sürerek kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmişti. Bu süreçte Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok batılı ülke Guaido'yu Venezuela'nın resmi başkanı olarak kabul etmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.