Guaido: İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağım

Guaido: İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağım

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden ABD başta olmak üzere birçok batılı ülkenin desteğini alan Juan Guaido, İsrail ile bağları güçlendirmeye çalıştığını ve Tel Aviv'deki Venezuela büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya açık olduğunu söyledi.

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, Filistin ile yaşadığı sorunlardan dolayı İsrail ile ilişkilerini 10 yıldan fazla süredir kesen ülkesinin, iki ülke arasındaki bağları yeniden güçlendirmek için çalıştığını söyledi.

El Cezire'nin haberine göre, Salı günü İsrail'in Hayum gazetesine konuşan Guaido, "İsrail ile olan ilişkilerin yeniden istikrara kavuşturulması sürecinin en yüksek noktada olduğunu bildirmekten çok mutluyum." dedi.

Guaido, "Öncelikle ilişkileri düzelteceğiz, daha sonra İsrail'e büyükelçi atandığını duyuracağız ve buraya da bir elçinin geldiğini görmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca ABD'nin desteklediği Guaido, Tel Aviv'deki Venezuela büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayı da düşündüklerini belirtti ve "Yakında bağların yeniden oluşturulduğunu ve elçiliğin yerinin değiştirildiğini ilan edeceğim." dedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.