Guaido: ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesini onaylayabilirim

Guaido: ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesini onaylayabilirim

Venezuela’da kendisini geçici Devlet Başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido 'gerektiğinde Nicolas Maduro’nun devrilmesi için ABD’nin askeri müdahalede bulunmasını onaylayabileceğini' açıkladı.

Venezuela’da kendisini geçici Devlet Başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido ‘ülkedeki acil insani durumu’ durdurmak için yabancı bir gücün askeri müdahalesine izin verip vermeyeceklerine yönelik soruya, “Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu elbette çok polemiğe neden olan bir konu, fakat çocukların ölmemesi, insanların hayatlarını kurtarabilmek ve ülkeyi yönetilebilir hale getirip insani duruma müdahale edebilmek için Ulusal Meclis’in egemenliğini ve yetkilerimizi kullanarak ne gerekiyorsa onu yapacağız” yanıtını verdi.

Guaido, bağımsız yollar ve egemenliğini kullanarak yönetimin gasp edilişini sonlandıracaklarını, ayrıca geçici bir hükümet kurup özgür seçimler gerçekleştireceklerini söyledi.

ABD yardımları sınırı geçemiyor

ABD’nin Venezuela’ya gönderdiği insani yardımlar Kolombiya sınır bölgesinde birikirken, Nicolas Maduro söz konusu malzemelerin ülkeye girişini izin vermiyor.

Washington, söz konusu yardımları geçtiğimiz 23 Ocak’ta kendini Venezuela’nın geçici Devlet Başkanı ilan eden ve yaklaşık 40 ülke tarafından tanınan Juan Guaido’nun talebi üzerine göndermişti.

Çin’den Venezuela açıklaması

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Venezuela’nın kendi sorunlarını barışçıl müzakerelerle çözmesi gerektiği belirtildi. Pekin’in, uluslararası toplumun bu bağlamdaki çabalarını desteklediğini ifade edildi.

Aralarında İngiltere, Fransa, Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 20 Avrupa Birliği (AB) ülkesi, ABD’ye katılarak Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanlığını tanıyarak, Nicolas Maduro’ya yeni seçimler yapılması konusunda baskı uyguluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.