Venezuela'da kendini başkan ilan eden Guaidó: Orduyla gizli görüşmeler yaptık

Venezuela'da kendini başkan ilan eden Guaidó: Orduyla gizli görüşmeler yaptık

Venezuela'da kendini geçici devlet başkan ilan eden Guaido, Maduro yönetiminin devrilmesine destek almak için orduyla gizli görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Venezuelalı muhalif lider Juan Guaidó, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun devrilmesine destek almak için Ordu'yla gizli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Bu açıklamayı, New York Times gazetesinde yayımlanan makalesinde yapan Guaidó bu ay başında kendisini ülkenin geçici lideri ilan etmiş ve giderek gerginleşen bir iktidar mücadelesi başlatkmıştı.

Rusya, Çin ve Türkiye Maduro'ya destek vermeye devam ederken, ABD ve bazı Latin Amerika ülkeleri Guaidó'yu ülkenin meşru lideri olarak tanıdı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'de paylaştığı mesajda Guaidó ile görüştüğünü ve "devlet başkanlığını tarihi bir şekilde üstlenmesine" destek verdiğini söyledi. Trump ayrıca "Özgürlük mücadelesi başladı!" dedi.

Ekonomik sorunlar nedeniyle üç milyon kişi ülkeyi terk ederken, son haftalarda ülkedeki şiddet olaylarında bir artış oldu.

Guaidó New York Times'ta ne yazdı?

Muhalif lider New York Times'taki makalesinde "Silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri üyeleriyle gizli toplantılarımız oldu. Ordu'nun Maduro'dan desteğini çekmesi hükümet değişiminde hayati önemde ve silahlı kuvvetlerin çoğunluğu, ülkenin son dönemde çektiği sancıların katlanılamaz olduğunda hemfikir." dedi.

Makalede ayrıca, muhalefetin "insanlığa karşı suçlardan hüküm giymemiş" bütün silahlı kuvvetler üyelerine af önerdiği belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.