Venezuela'da orduyu göreve çağıran göstericilere Trump'tan övgü

Venezuela'da orduyu göreve çağıran göstericilere Trump'tan övgü

ABD Başkanı Donald Trump Nicolas Maduro yanlısı orduyu ikna etmek için gösteriler düzenleyen Venezuelalıları övdü.

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, Nicolas Maduro yanlısı orduyu ikna etmek için gösteriler düzenleyen binlerce Venezuelalının, “özgürlük için mücadele” ettiğini söyledi.

Twitter hesabında, "Bugün Venezuela’da Maduro’ya karşı büyük gösteriler var, özgürlük mücadelesi başladı" diyen Trump, ABD’nin desteğiyle kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’yu arayarak tebrik etti.

Trump ve Guaido anlaştı

Beyaz Saray, Trump ve Guaido'nun, Venezuela’nın istikrarını yeniden canlandırmak ve ABD ile Venezuela arasındaki ikili ilişkileri yeniden kurmak amacıyla iletişim halinde kalma noktasında anlaştıklarını açıkladı.

Guaido’yu ilk tanıyan lider olan Trump, görüşme sırasında Maduro’yu "diktatör" olarak tanımlarken, "demokrasi için yaptıkları mücadeleye bir kez daha desteğini" yineledi. Guaido ise Twitter hesabından destek telefonu için Trump’a teşekkür etti ve "ülkede demokrasiyi hâkim kılma çabalarını güçlü bir şekilde desteklediğini" ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.