ABD'li senatör: Trump Venezuela'da askeri güç kullanmayı düşünüyor

ABD'li senatör: Trump Venezuela'da askeri güç kullanmayı düşünüyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Senatör Lindsey Graham'a, Venezuela'da askeri güç kullanma fikri için ne düşündüğünü sorduğu öğrenildi.

Axios'a yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine 'Venezuela'ya yönelik bir askeri müdahale konusunda' ne düşündüğünü sorduğunu söyleyen ABD'li senatör Lindsey Graham, ABD başkanının sorusu üzerine şunları söylediğini aktardı: "Bu konuda yavaş olmalısınız, bu seçenek problem yaratabilir."

"Sen herkesi işgal etmek istersin"

Trump'ın, kendisinin bu cevabına karşılık olarak "Şaşırdım, sen herkesi işgal etmek istersin" dediğini aktaran Graham, ABD başkanının bu tepkisine karşı ise "Ben kimseyi işgal etmek istemiyorum. Askeri gücü sadece ulusal çıkarlarımız tehdit edildiğinde kullanmak istiyorum" cevabını verdiğini açıkladı.

Graham ayrıca, Trump'ın konu Venezuela olduğunda 'gerçekten şahince bir tutum' takındığını söyledi.

Venezuela'da Maduro yönetimine karşı kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido'ya destek veren Trump yönetimi, diplomatik ve ekonomik baskılarla ülkenin rejimini değiştirmeye çalışıyor. Maduro da, yaşanan son olayların ardından Venezuela'nın ABD ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdığını duyurarak ABD diplomatlarına ülkeyi terk etmeleri için 72 saatlik bir süre tanımıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.