Guaido'dan Avrupa Birliği'ne 'Venezuela' çağrısı: ABD gibi siz de yaptırım uygulayın

Guaido'dan Avrupa Birliği'ne 'Venezuela' çağrısı: ABD gibi siz de yaptırım uygulayın

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido, Avrupa Birliği'ne ABD'nin Maduro yönetimine uyguladığı gibi yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, Avrupa Birliği'ne ABD'nin Maduro yönetimine uyguladığı gibi yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

Alman Bild gazetesine demeç veren Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin diktatör olduğunu öne sürerek, Maduro'ya yönelik baskının artırılması gerektiğini belirtti.

Guaido, "AB'nin ABD tarafından yürürlüğe koyulan yaptırımları örnek alarak Venezuela'ya yeni yaptırımlar uygulamasına ihtiyacımız var" dedi.

Aktivistlere verdikleri destek için Almanya ve Avrupa'ya minnettar olduklarını kaydeden Guaido, AB'nin Maduro'ya ültimatom verilmesi konusunda ciddi bir eğilim içinde olduğunu ve sonrasında önlemler alacağını düşündüklerini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.