Venezuela'da gerginlik tırmanıyor: 'Komutanların çoğu Türkiye'ye gitti'

Venezuela'da gerginlik tırmanıyor: 'Komutanların çoğu Türkiye'ye gitti'

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, ordudaki komutanların çoğunun ülkeyi terk edip Türkiye'ye gittiğini, kendilerini sınırda engellemeye çalışan askerlerin bu durumdan haberdar bile olmadığını öne sürdü.

Venezuela-Kolombiya sınırında yardım kamyonlarının Venezuela'ya girmesine yönelik tartışma devam ederken kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'dan dikkat çeken bir iddia geldi.

Guaido, Twitter hesabından yayınladığı bir mesajda ülkeye tonlarca yardım getirmekte olduklarını söylerken, komutanların çoğunun ülkeyi terk edip Türkiye'ye gittiğini, kendilerini sınırda engellemeye çalışan askerlerin bu durumdan haberdar bile olmadığını öne sürdü.

Guaido'nun bu iddiasına yönelik Venezuela ordusundan henüz bir açıklama yapılmadı.

Venezuela-Kolombiya sınırında gerginlik arttı. Venezuela’nın sınırdaki Urena kasabasında halk, askerler tarafından Kolombiya sınırındaki köprüye yerleştirilen barikatlar ve dikenli telleri kaldırmaya çalıştı.

Bunun üzerine Venezuela askerleri halka biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Göstericiler de askerlere taş attı. Urena sokaklarında göstericilerin lastik yaktıkları ve bazı araçları da ateşe verdikleri belirtiliyor. Sınırda bu gerginlik yaşanırken Kolombiya Göçmenlik Ofisi, Venezuela tarafından 4 askerin sınırı geçerek yardım istediğini bildirdi. Askerlerin rütbesi açıklanmadı. Yayınlanan bir videoda askerlerin silahlarını bırakarak teslim olur durumda Kolombiya tarafına geçtikleri görülüyor.

Kendisini Geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido Twitter hesabından yayınladığı bir mesajla Brezilya sınırından ilk yardım kamyonunun ülkeye girdiğini haber verdi.

Guaido, "Dikkat Venezuela! İlk insani yardımın Brezilya sınırından ülkemize girdiğini resmen duyuruyoruz. Bu büyük bir başarı, Venezuela" ifadelerini kullandı.

4 yardım kamyonunun daha sınırdan geçmek üzere hareket ettiği haber veriliyor.

Kolombiya-Venezuela sınırı arasındaki Simon Bolivar Köprüsü halen Venezuela ordusu tarafından barikatlarla kapatılmış durumda. Amerika’nın Venezuela sınırına gönderdiği insani yardımlar uluslararası açıdan durumu tartışmalı hale gelen Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından ülkeye sokulmuyor. Maduro, söz konusu yardımların Amerika tarafından kendisine karşı düzenlendiğini söylediği darbe girişiminin bir parçası olduğunu iddia ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.