Lima Grubu'ndan Maduro'ya istifa çağrısı

Lima Grubu'ndan Maduro'ya istifa çağrısı

13 Latin Amerika ülkesi ve Kanada'nın oluşturduğu Lima Grubu toplantısında Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun istifa etmesi gerektiği ve kendini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido'nun hayatının tehlikede olduğu belirtildi.

Venezuela krizine çare aramak amacıyla 13 Latin Amerika ülkesi ve Kanada'nın oluşturduğu Lima Grubu toplantısı ilk gününde muhalefet lideri Juan Guiado'nun hayatına yönelik tehditler olduğunu duyuruldu. Grup, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu da istifaya çağırdı.

Pazartesi günü Kolombiya’nın başkenti Bogota’da toplanan Lima Grubu adına açıklamalarda bulunan Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo, kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Meclis Başkanı Guiado'ya güvendiklerini belirtti.

Trujillo, Guiado ve ailesinin hayatına yönelik ciddi tehditlerin olduğunu ifade etti ve "Guiado ve ailesinin hayati sorumluluğu Maduro'dadır" şeklinde konuştu.

Kolombiya Dışişleri Bakanı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu özgür bir seçimi de içeren demokratik geçiş için ivedilikle görevini bırakmaya davet etti.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Venezuela hükümetine karşı yeni yaptırımlar getirmeyi hedefliyor. ABD, insani yardımların engellenmesi üzerine müttefiklerini Venezuela petrol şirketinin varlıklarını dondurmaya çağırdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.