"Trump Venezuela geçici devlet başkanı Guaido'yu yüzde yüz destekliyor"

"Trump Venezuela geçici devlet başkanı Guaido'yu yüzde yüz destekliyor"

Kolombiya'da kendini Venezuela'nın geçici devlet başkanı ilan eden Guaido ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Başkanı Trump'ın Guaido'yu yüzde yüz desteklediğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da görüştüğü Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido'ya Başkan Donald Trump'ın "yüzde yüz" kendisinin desteklediğini söyledi. Pence, "Barışçıl bir şekilde demokrasiye geçişi umut ediyoruz. Ancak Başkan Trump çok açık: bütün seçenekler masada" diye konuştu. Ancak Pence Venezuela'ya yönelik olası bir askeri operasyon sinyali vermedi.

Pence ve Guaido Venezuela krizine çözüm bulmak için 2017'de Latin Amerika ülkeleri tarafından oluşturulan Lima Grubu'nun toplantısı için Bogota'da bulunuyor. Pence zirvede yaptığı konuşmada, Venezuela'daki Nicolas Maduro yönetimine karşı daha fazla ekonomik ve siyasi yaptırım çağrısında bulundu. Pence, "Venezuela'nın uzun süredir devam eden kabusunun biteceği gün yakındır" dedi. Pence, Venezuela'dan kaçanların sığındığı komşu ülkelere de göç dalgasıyla başa çıkabilmeleri adına 56 milyon dolar değerinde yardım vaadinde bulundu.

Muhalif lider Guaido ise, Maduro'ya müsamaha göstermenin bütün Amerika kıtası için tehdit olduğunu belirtti.

Barışçıl çözüm çağrısı

Zirvede konuşan askeri seçeneğe karşı çıkarak diyalog yoluyla çözüm önerdiler. Panama Devlet Başkanı Juan Carlos Varela uluslararası toplumun baskısının sonuç vermesini umduğunu söyledi. Maduro müttefiki Bolivya lideri Evo Morales de barışçıl bir çözüm aranması çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği'nden de askeri operasyona karşı bir açıklama geldi. Brüksel'de konuşan AB Dış Politika Sözcüsü Maja Kocijancic barışçıl siyasi ve demokratik bir çözüme, Venezuelalıarın kendisinin bulacağı bir çözüme ihtiyaç olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.