Trump'ın acil durum ilanına Temsilciler Meclisi'nden ret

Trump'ın acil durum ilanına Temsilciler Meclisi'nden ret

ABD Başkanı Trump'ın Meksika Duvarının inşasına fon bulmak için yürürlüğe soktuğu acil durum ilanı Temsilciler Meclisi tarafından reddedildi.

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump'ın Meksika sınır duvarı inşasına bütçe bulmak amacıyla yürürlüğe soktuğu 'ulusal acil durum ilanını reddetti. 'Acil durum', Demokratlar'ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde 182 kabule karşı 245 oyla geri çevrildi.

'Ulusal acil durum ilanı' bundan sonraki adımda ABD Senatosu'nda oylanacak. Senato'da Trump'ın da üyesi olduğu Cumhuriyetçi kanadın çoğunlukta olmasına rağmen bazı Cumhuriyetçi Senatörler'in konu hakkındaki endişeleri nedeniyle burada yapılacak oylamada iki ihtimal de olası gözüküyor.

Acil durumun Senato'da da reddedilmesi halinde Başkan Trump tarafından veto edilmesi bekleniyor.

Pelosi: Meclis Trump'ın sahte acili durumuna bir son verdi

Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, oylamanın sonucunu Twitter üzerinden 'Meclis Trump'ın sahte acili durumuna bir son verdi" ifadesiyle duyurdu.

Trump'ın Meksika sınırına inşa etmek istediği duvarın 5,7 dolarlık maliyeti Kongre'de oylanan bütçe tasarısında reddedilmesinin ardından hükümet kısmen ve geçici olarak kapanmıştı.

Donald Trump, seçim vaatleri arasında bulunan Meksika ile sınır duvarını inşasına maddi kaynak yaratmak için ülke genelinde acil durum ilan ettiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.