Venezuela ordusu insani yardım konvoyunu durdurdu

Venezuela ordusu insani yardım konvoyunu durdurdu

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido'nun isteği üzerine ülkeye gönderilen insani yardım konvoyu, ordu tarafından sınırdaki bir köprüde durduruldu.

Venezuela'da Juan Guaido ile Nicolas Maduro arasındaki bilek güreşi sürüyor. Guaido'nun isteği üzerine ülkeye gönderilen insani yardım konvoyu Kolombiya sınırındaki bir köprüde Venezuela ordu güçleri tarafından engellendi.

23 Ocak'ta kendini Venezuela Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido ülkeye insani yardımların acilen ulaşmaması durumunda 300 bin kişinin ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını açıkladı. Guaido'ya destek veren meclis ise orduyu yardımları engelleyerek 'kırmızı çizgiyi' aşmaması konusunda uyardı.

Bu yardımları Amerika Birleşik Devletleri'nin öncülük ettiği bir 'istila'nın başlangıcı olarak gören Maduro ise 'işgalcilerden tek bir askerin bile ülke toprağına ayak basmayacağını' açıkladı.

Fakat uzmanlara göre insani yardım meselesi Maduro'nun elini zayıflatıyor. Zira devlet başkanının yardımların ülkeye ulaşmasını engellemesi bir halk ayaklanmasına neden olabilir. Bu yardımlara sınırı açması ise rakibi Guaido'nun güç kazanmasını sağlayabilir. Bu sebeple Maduro'nun ne yönde bir karar vereceği merak konusu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.