Venezuela muhalefeti: Maduro hükümeti izinsiz olarak Türkiye ve BAE'ye altın sattı

Venezuela muhalefeti: Maduro hükümeti izinsiz olarak Türkiye ve BAE'ye altın sattı

Venezuela'da muhaliflerin çoğunluk sahibi olduğu Ulusal Meclis'ten milletvekili Paparoni, Maduro hükümetinin izinsiz olarak Türkiye ve BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) 73 ton altın sattığını öne sürdü.

Siyasi kriz yaşanan Venezuela'da muhaliflerin çoğunlukta olduğu Ulusal Meclis'ten milletvekili Carlos Paparoni, Nicolas Maduro hükümetinin 2018'de Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Ulusal Meclis'in gerekli onayı olmadan 73 ton altın sattığını iddia etti.

Reuters'ın haberine göre Paparoni düzenlediği basın toplantısında, Abu Dabi merkezli yatırım şirketi Noor Capital'ın 27.3 tonla en büyük alıcı olduğunu, bir Türk şirketin de 23.9 ton altın aldığını söyledi. Paparoni iddialarına kanıt göstermedi.

İddialara hükümetten de bir yanıt gelmedi.

Ülkede kendini geçici başkan ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Maduro hükümetinin altın satışlarını engellemenin yollarını arıyor.

Venezuela Merkez bankası verilerine göre Kasım ayı sonu itibarıyla Venezuela'nın Merkez Bankası kasalarında ve Bank of England'da 132 ton altın rezervi bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.