Venezuela'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne 23 ton altın

Venezuela'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne 23 ton altın

Abu Dabi'nin yatırım şirketi Noor Capital, Venezuela Merkez Bankası'ndan 3 ton altın satın aldığını açıkladı.

Venezuela'nın durumu istikrara kavuşana kadar diğer işlemlerden kaçınılacağını açıklayan Noor Capital, altın satın alımının 21 Ocak'tan itibaren geçerli olan "uluslararası standartlara ve yasalara" uygun olduğunu belirtti.

Venezuela, ülkenin temel ihtiyaçlarını karşılamak için nakite gereksinim duyduğunu, bu bağlamda şubat ayına kadar Birleşik Arap Emirlikleri'ne 23 ton altın satmayı planladığını açıkladı. Altın satışına izin vermek istemeyen iki üst düzey Merkez Bankası görevlisi istifa etti.

Venezuela'da muhalefetin Maduro'yu görevden alma ve yeni seçim yapma girişimini destekleyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) çarşamba günü bankacıları ve tüccarları Venezuela'dan altın almama konusunda uyarmıştı.

Maduro hükümeti bir yıldır ülkede petrol üretiminin düşmesi, ekonomik çöküş, ABD yaptırımlarının artırılması; bu durumun kamu gelirlerini vurması ve ülkenin krediye erişmesini zorlaştırması sonucu altın satımına başvurmuştu.

Uzmanlara göre nakit paranın temelini oluşturan rezervlerin büyük hacimlerde satışı, ülkelerin yalnızca en zorlu finansal sıkıntılarda başvurdukları bir yöntem.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.