Venezuela Türkiye'nin ardından altınlarını BAE'ye gönderecek

Venezuela Türkiye'nin ardından altınlarını BAE'ye gönderecek

Venezuela temel gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için şubat ayı sonuna kadar Birleşik Arap Emirlikleri’ne 29 ton altın satacak.

Reuters'ın üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberinde Caracas yönetiminin geçen sene Türkiye’ye 900 milyon dolar değerinde ham altın ihraç ettiği aktarıldı.

Siyasi kriz ve yaptırımlar nedeniyle ülkede uzun süredir devam eden temel gıda ihtiyaçlarını gidermekte sorun yaşayan Venezuela'nın merkez bankası rezervlerinde bulunan altınları satarak nakit elde edeceği belirtildi.

26 Ocak'ta 3 ton altın satan Venezuela, önümüzdeki günlerde de 15 ton altını Birleşik Arap Emirlikleri’ne gönderiyor.  Caracas hükümetinin bu plan çerçevesinde şubat ayı sonunda 29 ton altın karşılığı nakit elde etmeyi planladığı kaydedildi.

Konuyla ilgili BAE yetkilileri henüz bir yorumda bulunmadı.

ABD, ülkede yeniden seçimlere gidilmesini istiyor. Beyaz Saray dün, Venezuela’ya karşı aldığı yaptırım kararlarının ardından bu ülkenin altınının ya da petrolünün alınmaması için çağrı yaptı.

Siyasi krizin derinleştiği ülkeye yapılan uçak seferleri de 'altınlar Rusya'ya gönderiliyor' spekülasyonlarına yol açmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.