BM: Her 6 Venezuelalıdan biri ülkesini terk etmiş olacak

BM: Her 6 Venezuelalıdan biri ülkesini terk etmiş olacak

Birleşmiş Milletler (BM), 2019 sonuna kadar her 6 Venezuelalıdan birinin ülkesini terk etmiş olacağını ve ülkeyi terk eden insan sayısının 5.9 milyona çıkacağını açıkladı.

Venezuela'dan göç eden Venezuelalı sayısı her geçen gün artıyor. Birleşmiş Milletler'e göre her 6 Venezuelalıdan biri 2019'un sonuna kadar ülkesini terk etmiş olacak.

2018 itibariyle Venezuela'dan dışarıya göç hızla arttı: 3 milyon Venezuelalı yurt dışında yaşıyor ve bunlardan 2 milyonu 2015'den sonra ülkesinden ayrıldı. Birleşmiş Milletler bu sayının 5.3 milyona çıkacağını tahmin ediyor.

Ülkeyi terk eden Venezuelalılar ilk olarak diğer Latin Amerika ülkelerine sığınıyor. Kolombiya ve Peru yaklaşık bir buçuk milyon Venezuelalıya kapılarını açtı. Arjantin ve Brezilya da göçmenleri ağırlayan ülkelerden.

Birleşmiş Milletler Venezuela'daki ekonomik ve politik karmaşadan dolayı kaçan insan sayısının fazlalığı nedeniyle bunu Latin Amerika'da yakın zamanda yaşanan en büyük göç dalgası olarak değerlendiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.