BM: 3,4 milyon insan Venezuela'yı terk etti

BM: 3,4 milyon insan Venezuela'yı terk etti

Birleşmiş Milletler (BM), siyasi ve ekonomik krizin devam ettiği Venezuela'dan bugüne kadar 3,4 milyon insanın göç ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Venezuela’dan şimdiye kadar göç edenlerin sayısının 3,4 milyon kişiye ulaştığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve BM Göç Ajansı (IOM) tarafından yapılan ortak açıklamada ülkeden her gün yaklaşık 5 bin kişinin başka ülkelere güvenlik ve ekonomik nedenlerle göç ettiği belirtildi.

BM ajansları tarafından yapılan ortak açıklamada, Venezuela ulusal göçmenlik makamları ve diğer kaynaklardan elde edilen verilere göre,

2,7 milyon kişinin Latin Amerika ve Karayip ülkelerine sığındığı bildirildi.

Venezuelalılara komşuları ve bölge ülkeleri büyük destek verdi

BM’nin Venezuelalı göçmenlerden sorumlu Özel Temsilcisi Eduardo Stein, “Venezuelalı göçmenlere bölge ve komşuları kapılarını açtı. Bölge ve komşu ülkeler, Venezuelalı mülteciler ve göçmenlerle büyük dayanışma gösterdi, yardım etmek için akılcı çözümler uyguladı” şeklinde açıklama yaptı.

BM’nin resmi açıklamasında, Latin Amerika ülkelerinin bugüne kadar yaklaşık 1,3 milyon Venezuela vatandaşına oturma izni ve ülkelerinde kalabilmeleri için geçici statüler verdiği belirtildi.

Venezuelalıların, 2014’ten günümüze, başka ülkelere yaklaşık 390 bin iltica başvurusunda bulunduğu, sadece 2018 yılında 232 bin Venezuelalının başka ülkelere sığınma başvurusu yaptığı kaydedildi.

Venezuelalı göçmenlerin başka ülkelere sığınma talebinin sayısının giderek arttığı kaydedilerek, onları barındıran ev sahibi devletlerin ihtiyaçlarının da giderek arttığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler, en fazla Venezuelalı göçmeni barındıran ülkenin Kolombiya olduğunu açıkladı.

1,1 milyon Venezuelalı göçmenin Kolombiya’ya, 506 bin göçmenin Şili’ye, 288 bin göçmenin Ekvador’a, 221 bin göçmenin Arjantin’e, 130 bin göçmenin Brezilya’ya 96 bin göçmenin ise Peru’ya sığındıkları belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.