Venezuela'yı terk edenlerin sayısı 3 milyonu aştı

Venezuela'yı terk edenlerin sayısı 3 milyonu aştı

Ekonomik krizle sarsılan Güney Amerika ülkesi Venezuela'da kitlesel göç sürüyor. BM ve Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, ülkeyi terk edenler 3 milyondan fazla.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Perşembe günü Cenevre'de yaptığı açıklamaya göre, 3 milyondan fazla Venezuelalı ülke dışında yaşıyor.

Venezuelalıların göç ettiği ülkelerin başında komşu Kolombiya geliyor. BMMYK ve IOM'nin verilerine göre, Kolombiya'da yaşayan Venezuelalıların sayısı 1 milyonu aşıyor. Venezuela'dan Kolombiya'ya her gün yaklaşık 6 bin kişinin geçtiği tahmin ediliyor.

BMMYK ve IOM'nin Venezuelalı göçmenlerle ilgilenen görevlisi Eduardo Stein, bu ülkelerin mülteci ve göçmenlere yönelik takdir edilecek bir açık kapı siyaseti izlediğine dikkat çekti. Ancak bu ülkelerin göçmenleri kabul etme kapasitesinin artık zorlandığını belirten Stein, bu dayanışmanın devam edebilmesi için uluslararası toplumun katkısına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Venezuela ağır ekonomik ve siyasi krizle mücadele ediyor. Zengin petrol rezervlerine sahip olan ülkede, döviz sıkıntısı nedeniyle gıda maddeleri, ilaç ve günlük hayatta ihtiyaç duyulan diğer ürünler ithal edilemiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.