Kolombiya Venezuelalı göçmenler için çözüm arayışında

Kolombiya Venezuelalı göçmenler için çözüm arayışında

Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo, Venezuelalıları ağırlamak için çaba harcadıklarını ancak ülkesinin, Venezuelalı göçünü tek başlarına omuzlamaya yeterli olmadığını dile getirdi.

Kolombiya, ülkelerindeki siyasi ve ekonomik belirsizliklerden dolayı göç eden Venezuelalılar konusunda bölgesel ve uluslararası iş birliği aramaya devam ediyor.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo, Amerikan Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Luis Almagro'nun ülkesine bu hususta yaptığı ziyaret öncesi katıldığı Caracol Radio'daki programında, Kolombiya'daki Venezuelalılar konusunda açıklamalarda bulundu.

"Kolombiya, Venezuela'dan gelen göçü tek başına omuzlamaya hazır değil"

Ülkesinin, Venezuela'dan gelen göç dalgasını tek başına omuzlamaya hazır olmadığını söyleyen Trujillo, "Kolombiya bu duruma tek başına dayanamaz. Bizler Venezuelalıları ağırlamak için çok büyük bir çaba harcamaktayız ve buna da devam edeceğiz fakat kriz, bizim üstesinden gelemeyeceğimiz bir büyüklüğe sahip." dedi.

Trujillo, bu krizle başa çıkılabilmesi için çok taraflı bir uluslararası fon oluşturulması ve Birleşmiş Milletler'in bir kişiyi yetkilendirmesi gerektiğini belirtti.

"Krizle ilgili Amerikan Devletleri Örgütü liderlik yapmalı"

Duque, Venezuelalı göçünün tüm Latin Amerika'da yaşandığını ve bu krizle ilgili tartışmada OAS'nin liderlik yapması gerektiğini vurguladı.

Devlet Başkanı Duque ile ülkenin kuzeyindeki Cartagena kentinde bir araya gelmesi beklenen OAS Genel Sekreteri Almagro'nun ayrıca Dışişleri Bakanı Trujillo ile sınır bölgesine bir ziyaret gerçekleştireceği değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.