ABD'den YPG'ye 300 tırlık askeri sevkiyat

ABD'den YPG'ye 300 tırlık askeri sevkiyat

ABD Irak'tan Suriye'nin YPG kontrolünde bulunan bölgeye, örgüte lojistik destek amaçlı yaklaşık 300 tır gönderdi

ABD Suriye'de YPG/PKK'ya destek vermeyi sürdürüyor.

YPG'ye askeri ve lojistik destek sağlayan ABD, bu kapsamda, Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından yeni sevkiyat yaptı.

ABD'den YPG/PKK'ya bir haftada 300 tırlık sevkiyat

YPG kontrolü altında bulunan bölgelere gönderilen yaklaşık 300 tırda, üs inşasında kullanılan "TWall" adlı beton bloklar, arazi araçları, jeneratörler, çok miktarda yakıt tankeri ve kapalı kasalar yer aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklara göre, kapalı kasalarda hafif ve ağır silah, mühimmat, sinyalizasyon ve radar ekipmanlarının yanı sıra yaşam malzemesi bulunuyor.

Bölgeye son bir haftada giriş yapan konvoylar, taşıdıkları malzemeleri ABD'nin bölgedeki çeşitli üslerine dağıttı.

ABD, 21 Eylül'de YPG/PKK kontrolü altında bulunan bölgelere inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerlerinin yer aldığı 200 tırlık konvoy göndermişti.

ABD daha önce, örgütün kontrolündeki Ayn İsa ve Şeddadi bölgelerine 55 tırla kapalı kasalar, dört çeker araçlar ve iş makineleri ve 60 tırla geniş araçlar, iş makineleri, yakıt tankerleri ve jeneratör sevk etmişti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.