ABD Ortadoğu'ya 14 bin ilave asker gönderiyor

ABD Ortadoğu'ya 14 bin ilave asker gönderiyor

ABD yönetiminin, Ortadoğu'daki askeri varlığını güçlendireceği ve İran'a karşı askeri takviyeyi iki katına çıkaracağı öne sürüldü.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ortaya attığı iddiaya göre ABD yönetimi, Ortadoğu’da askeri varlığını güçlendirmeye ve mayıs ayında İran'a karşı yaptığı askeri takviyeyi iki katına çıkarmaya karar verdi.

Söz konusu iddialara göre Pentagon, önümüzdeki bahardan itibaren ‘güvenliği sağlamak için’ konuşlandırılan 70 bin askere ek 14 bin asker daha gönderecek.

Gazetenin ismi açıklanmayan kaynaklardan aktardığı bilgilere göre ABD Başkanı Donald Trump, askeri varlığı güçlendirme kararını bu ay açıklayabilir. Pentagon’un bölgeye ek savaş gemisi de yollayabileceği kaydedildi.

WSJ Gazetesi’ne göre söz konusu askeri takviyenin yapılmasının amacı, İran’ı Ortadoğu’da ABD çıkarlarına yönelik bir saldırı gerçekleştirmekten caydırmak.

Washington, bölgede geçtiğimiz aylarda meydana gelen saldırılardan İran’ı sorumlu tutmuştu. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ekim ayında, İran’ın 'kötü niyetli tutumunu' ve ‘Ortadoğu'nun istikrarını sarsma ve küresel ekonomiyi bozma hamlelerini’ eleştirmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.