Esper'den ABD'nin Ortadoğu'ya 14 bin ilave asker göndereceğine ilişkin açıklama

Esper'den ABD'nin Ortadoğu'ya 14 bin ilave asker göndereceğine ilişkin açıklama

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, medyada yer alan ilave asker gönderme haberlerini yalanladı.

Kaliforniya’daki Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesi’nde gerçekleşecek bir foruma katılacağı sırada açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD ordusunun Ortadoğu’da yaşanacak herhangi bir çatışmayı engelleme yeteneğine sahip olduğunu belirterek, “Ortadoğu’ya 14 bin asker göndermeyi asla tartışmadık ve değerlendirmedik. Savunma Bakanlığı her zaman hasımlarımızın gelecekteki faaliyetlerine yanıt vermeye hazırdır ancak bu haber yanlıştır” dedi.

Bakan Esper, taleplerin düzenli olarak değerlendirildiğini belirterek, hali hazırda 14 bin asker konuşlandırma gibi bir talebin olmadığını dile getirdi.

ABD Savunma Bakanı’nın bu açıklamaları, Wall Street Journal gazetesinin önceki gün yayınladığı, ABD’nin İran tehdidine karşı Ortadoğu'ya 14 bin asker konuşlandıracağı haberinin ardından geldi. Reuters’ın haberine göre, basında çıkan haberlerde ABD’nin İran tehdidi karşısında Ortadoğu’ya ek asker göndereceği iddia edilmişti.

ABD tarafından İran’a uygulanan yaptırımlar ve iki ülke arasında yaşanan gerginlik göz önüne alındığında, ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Ortadoğu’ya ek asker konuşlandırma konusu son aylarda sıklıkla dünya basınında yer alan haberler arasındaydı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.